10 pct. af alle kvinder lider af kraftige menstruationssmerter

Endomitriose er en smertefuld og kronisk lidelse, der skyldes, at væv, som ligner livmoderslimhinden, findes uden for livmoderen. Det kan være uden på livmoderen, på tarmene, på blæren og lignende steder. Endomitriosevæv reagere på hormonerne i blodet på samme måde som livmoderslimhinden, men i modsætningen til blodet fra livmoderslimhinden, der frigives ved menstruationen, kan blodet fra endomitriosevævet ikke komme væk, når det frigives. Det kan resultere i betændelse, sammenvoksninger og endda arvæv i bughulen, hvilket resultere i smerter – ofte meget kraftige menstruationssmerter.

25 pct. lider af menstruationssmerter
Hele 10 pct. lider af endomitriose, og i alt 25 pct. af alle kvinder lider under deres menstruation. Den normale behandling er smertestillende medicin og et varmetæppe på underlivet. Et alternativ er at skifte p-pille mærke. Desuden er der nogen der anbefaler at dyrke sex, motion eller undgå koffein.
Hos Boel Akupunktur har de dog udviklet en helt ny metode til at behandle menstruationsproblemer. Boel Akupunktur er blandt Europas førende akupunkturklinikker med afdelinger både i hjertet af København og på den midtjyske hede. I mange kredse er de mest kendt for behandling af sportsskader, men med moderne- og traditionel kinesisk akupunktur er de også specialister i behandling af smerter som diskusprolaps og gigt, samt andre såkaldte kroniske sygdomme som astma og mave-tarmsygdomme. Læs mere om behandlingen på http://acunova.dk/menstruationssmerter/.