Akupunktur giver færre smerter ved endometriose

Hver 10. kvinde lider af sygdommen endometriose, der gør, at de får særligt stærke menstruationssmerter. Sygdommen skyldes, at der dannes væv uden for livmoderen, og at det fyldes med blod inden menstruationen, men kan modsat blodet i livmoderen ikke slippe væk, hvilket giver meget smertefulde menstruationer. 

Akupunktur kan dog heldigvis hjælpe på smerterne. Den danske akupunkturklinik Acunova har gode erfaringer med at bruge akupunktur på endometriosepatienter. 

Deres behandlingsforløb til endometriose tager udgangspunkt i, at man får fem akupunkturbehandlinger hurtigt efter hinanden. Helst en om dagen i fem dage. Det er ikke nødvendigt, at du har fået diagnosticeret endometriose af din læge, for at gennemgå akupunkturbehandlingen. Hvis du oplever at have meget kraftige menstruationssmerter, vil akupunkturen også virke, selvom dine smerter skyldes noget andet end endometriose. 

For nogle er det nok med fem akupunkturbehandlinger, andre har brug for lidt flere behandlinger. Det er meget individuelt. Når du er færdige med de fem behandlinger, der udgør grundpillen i Acunovas akupunkturbehandling, evaluerer du forløbet med din akupunktør og finder ud af, om du har brug for flere behandlinger. 

Acunova har klinikker i København, Odense og Aulum i Midtjylland. Du har derfor god mulighed for at besøge en af Acunovas klinikker næsten ligegyldigt, hvor du bor henne i landet.